Met welke klachten ga je naar een fysiotherapeut?


Wat voor soort klachten behandelt een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is helemaal thuis in alle soorten bewegingen, dus elke beweging gerelateerde klacht is van harte welkom op de praktijk. Dit gaat van pijn tijdens het typen tot het verstuiken van een pijnlijke knieschijf tot rugklachten. En natuurlijk enkels, heupen, schouders, je nek, je ellebogen, knieën en alle andere lichaamsonderdelen die beweging faciliteren.

Wanneer is het tijd voor de fysiotherapeut? Is er een bepaalde pijngrens?

Je kunt beter vragen: wanneer niet. Bewegingsklachten worden vaak net zo behandelt als een beginnende griep, het wordt even aangekeken. Dat snappen we, je bent natuurlijk niet met elk wissewasje uit het veld geslagen. Maar toch is het onverstandig: omdat langer wachten de klacht kan verergeren en kans op herstel kan verkleinen.

Bij de fysiotherapeut heb je in een mum van tijd een diagnose, soms is het iets kleins wat je zelf kunt oplossen, bijvoorbeeld een weekje rust. Daarnaast wil je met serieuzere klachten direct de juiste begeleiding, met een verkeerde behandeling kan het slecht uitpakken.

Wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk naar de fysiotherapeut te gaan. Een bezoekje kost heus niet zoveel tijd, je hebt geen verplichtingen maar je weet wel wat je te doen staat.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!