Revalidatie bij Fysio Deventer


Wat kun je het beste doen na je operatie?

De operatie is je niet in de koude kleren gaan zitten: je voelt het enorm aan de afgenomen kracht en het laatste beetje uithoudingsvermogen. Alledaagse bewegingen zijn erg pittig en je merkt een duidelijke verzwakking van de spieren rondom het geopereerde gebied.

Je wil graag herstellen, natuurlijk ben je de beroerdste niet om hier ook actief aan mee te werken maar… Je wil niet overbelasten en daar ben je best wel bang voor, omdat het gebied zo gevoelig is. De zekerheid die een fysiotherapeut jou biedt kan daarom erg fijn zijn.

Waarom naar de fysiotherapeut om te revalideren?

Onze fysiotherapeuten zijn bekend met de beproefde standaarden, dus het programma dat wij aanbieden staat garant voor een goede revalidatie. Per operatie weten we hoeveel je ongeveer aankunt, waar je voor moet opletten en welke spiergroepen kritiek zijn.

Hoe gaan wij je helpen revalideren?

Het revalidatieprogramma richt zich volledig op herstel van evenwicht, kracht, souplesse en conditie van de spieren: je begint vooral met spierversoepelende oefeningen en eindigt vaak met krachttraining. Voor elke fase stellen we een nieuw schema op, waarbij we de uitvoering van de oefeningen kritisch bekijken zodat je geen verdere schade ondervindt. Vaak worden de oefeningen zo gemaakt dat je ook je balans en lichaamshouding een flinke boost geeft.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!