headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Fysio Deventer, specialist in gescheurde enkelbanden

Je voelde gelijk dat het mis was, de verstapping of verzwikking is gewoonweg misselijkmakend. En erop staan is al helemaal onmogelijk.

Wat voel je?

Aanraking doet pijn

Je enkel is niet alleen dik maar doet ook pijn als iemand het aanraakt of als je probeert te lopen. Dus je houdt rust, legt er ijs op, brengt compressie aan en houd je been omhoog (RICE-ritueel).

Je enkel heeft een blauwe plek en beweging is lastig

Het oogt wat heftig met zo’n grote blauwe en waarschijnlijk gezwollen plek.

Wat wil je?

Vooral weer snel je activiteiten hervatten

Deze blessure vloert jou helemaal, je bent tot niet instaat. De kleinste moeite, zoals een glaasje water halen, lijkt ineens een onmogelijk missie. Je vindt het niet erg om wat tijd te investeren in je herstel, maar je wil wel op korte termijn weer door het huis kunnen lopen.

Herstel én verbetering zijn belangrijk voor je

Soms is een gescheurde band een ongelukkig toeval, maar toch worden de kansen op een verzwikking aanzienlijk kleiner als je stevige enkels hebt.

Korte omschrijving van (gescheurde) enkelbanden

  • Jaarlijks kampen zo’n 700.000 sporters met deze blessure. Bij voetballers had je het misschien al verwacht, maar ook tennissers en volleyballers zijn er gevoelig voor.
  • Als je voet naar binnen klapt, of in een enkel geval naar buiten, dan kan je enkelband scheuren. Als je voet zo omklapt moeten je enkelbanden ook mee rekken, maar dat kunnen ze niet goed aan. Soms rekken ze veel te ver of soms scheuren ze: een gedeelte of zelfs volledig.
  • Een huisarts of fysiotherapeut weet het allerbeste of jouw enkelband gescheurd is. Signalen voor jezelf zijn dat je maar een paar passen kunt zetten en dat je enkel direct opzwol na het incident.

Hoe gaan wij jouw enkelband herstellen?

Je bent zelf verantwoordelijk voor de start, namelijk het nemen van rust. Pas na zo’n twee weken is de enkel mede dankzij de RICE-methode voldoende hersteld om langzaam weer stukjes te gaan lopen. Met een paar rustige bewegingen kun je langzaam opbouwen tot je er weer bovenop bent, pas als je na twee weken geen vooruitgang ziet zullen we je middels een gericht oefenschema helpen om de spieren rondom je enkel te verhelpen.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top