Behandeling Carpaal tunnel syndroom


Het tintelt een beetje in je duim en in je wijsvinger, gepaard met een gevoel van verdoving. Hoewel het pijnlijk is, is het krachtverlies veel kwalijker voor je. Je hand lijkt uit te vallen.

Wat voel je?

Verdovend gevoel in je hand. Het voelt een beetje gek, doffig, als een slapende voet. ’s Nachts ervaar je dit nog meer dan overdag, het maakt je zelfs wakker. Tijdens activiteiten zoals fietsen of op de Ipad kijken, merk je dat het erger wordt.

Verminderde kracht in je hand. Wellicht liet je een keer iets vallen, dat is geen fijn idee met alle waardevolle spullen in huis. Bovendien maakt het je onzeker, alleen al over het drinken van een kopje koffie.

Wat wil je?

Gewoon, je normale hand terug. Hoofddoel is dat de kracht en het gevoel terugkomt in je hand. Je wil weer swipen, een boek lezen en koken zonder erbij stil te hoeven staan.

De rust in je leven terug. Een ononderbroken nachtrust, zonder telkens te ontwaken door de pijn.

Korte omschrijving van Carpaal Tunnel Syndroom

  • De zenuw die door je arm heen loopt gaat vanaf je pols naar je hand, dit gedeelte wordt ook wel de carpale tunnel genoemd. Dit minuscule kanaal bestaat uit een aantal kleine botten en sterke pezen.
  • Een klein, maar niet onbelangrijk tunneltje omdat er ook pezen lopen die zorgen voor de beweging van je vingers. De tunnel is dus drukbezet.
  • De zenuw is het gevoeligste onderdeel, hij is zacht en ervaart snel druk.
  • Dat vat precies het carpaal tunnel syndroom samen: een beknelde zenuw.

Hoe gaan wij je helpen?

Jouw toegespitste pols-behandeling zal bestaan uit krachttrainingen, oefeningen om de rek te bevorderen en soms ook shockwave therapie (als jouw klacht daarom vraagt). Het programma wordt op maat opgesteld, volledig rekening houdend met jouw persoonlijke situatie en jouw werk.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!