headerimage

Heb je last van Reuma?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Reuma.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Reuma en werken aan je energie

Het is vervelend en onvoorspelbaar, gisteren had je een redelijk goede dag en nu ben je weer aan het huis gekluisterd met stramheid, stijfheid en veel pijn. Het lukte je niet eens om de theepot van de bovenste plank te pakken.

Wat voel je?

Pijnlijke bewegingen

Heel erg pijnlijk, zelfs. Maar niet dagelijks terugkerend. Op sommige dagen merk je het bijna niet.

Beweging wordt steeds lastiger

Je wordt beperkt door de pijn, maar ook je gewrichten werken niet echt mee. In beweging komen is lastig en sommige bewegingen vermijd je gewoon.

Je vreest voor je zelfstandigheid

Het is al enkele keren voorgekomen dat eenvoudige, huishoudelijke handelingen te lastig voor je waren. Het frustreerde je enorm maar het is ook angstaanjagend: je wil niet wonen met continue begeleiding.

Wat wil je?

Het proces controleren

Vanaf de zijlijn zie je het gebeuren, maar dat wil je niet, je wil er middenin staan en kunnen bijsturen. Je wil je actief inzetten voor verbetering.

Je wilt dat de pijn minder wordt

Je weet dat het een min of meer vastomlijnd proces is. Maar je weet ook dat je met goede, zorgvuldige fysiotherapie invloed kunt hebben op dat verloop.

Korte omschrijving van reuma

  • Onder de verzamelnaam reuma vallen uiteenlopende klachten die met name te maken hebben met klachten rondom het gewricht.
  • Alle klachten zijn gerelateerd aan bewegingen. Vooral minder bewegingsmogelijkheden, een verminderde coördinatie en conditie… Het behoort allemaal tot reuma.
  • Helaas zijn reumaklachten niet erg voorspelbaar, op maandag kun je je kiplekker voelen terwijl het je op dinsdag enorm in de weg kan zitten. Veel mensen kunnen moeilijk omgaan met zo’n wispelturig ziektebeeld.
  • Kort gezegd zijn er drie soorten reumaklachten: een ontsteking aan je gewrichten (ontstekingsreuma), afbreuk van je kraakbeen (artrose) en klachten bij je spieren, banden en pezen (wekedelen reuma).

Hoe gaan wij jouw reuma behandelen?

We behandelen je graag met een beweegprogramma die volgens de laatste wetenschap tot stand is gekomen. Het zal je helpen de gevolgen van reuma te beheersen en taken op te pakken die voorheen onmogelijk leken. Alles opgeteld gaat je conditie vooruit, krijg je meer inzicht in je eigen lichaam en worden je spieren soepeler en sterker. Hierdoor wordt het mogelijk om actief aan je eigen gezondheid te blijven werken.

Je krijgt hernieuwd zelfvertrouwen en leert hoe je op een verantwoorde manier zelfstandig kunt blijven wonen. Onze programma’s zijn altijd individueel en bevatten naast een oefenschema ook een advies over hoe je het beste lang en vitaal kunt leven.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top