headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt jou bewegen

Fysiotherapeuten zijn er voor mensen van allerlei leeftijden, die gezondheidsproblemen of andere beperkingen bij het bewegen ervaren. Fysiotherapie helpt jou zorgvuldig herstellen van je klacht, maar doet daar een schepje bovenop: zo kijken we naar de oorzaak en leer je om deze klacht in de toekomst te voorkomen. Het herstel gebeurt aan de hand van specifieke oefeningen en een persoonlijk trainingsprogramma, zodat je zelfstandig in beweging kunt blijven.

Het vak is absoluut mooi, divers en dynamisch en er ligt een gedegen wetenschappelijke basis aan ten grondslag. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste onderzoeken, waardoor we de geschikte behandelmethode voor je kunnen kiezen.

Diagnose en behandeling

De eerste afspraak bestaat altijd uit twee delen, namelijk een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Dit vormt de basis voor een individueel behandelplan, dat doelgericht werkt aan de verbetering van jouw lichamelijke mogelijkheden. We houden jouw progressie nauwlettend in de gaten en passen het plan aan naargelang jouw wensen en capaciteiten. Hierdoor wordt jouw vitaliteit, welzijn en levenskwaliteit significant verhoogd.

Netwerk van zorgverleners

Een fysiotherapeut is een spin in het web van zorgverleners. In sommige gevallen nemen wij het voortouw, bijvoorbeeld in het geval van preventie, revalidatie en toegespitste fysiotherapeutische programma’s. Soms biedt ons behandeling ondersteuning in een ingewikkeld behandelplan waar een andere zorgverlener de leiding in neemt.

Wat houdt hands-on, hands-off precies in?

Er wordt dagelijks ontzettend veel onderzoek gedaan op het gebied van fysiotherapie, dit maakt het vak erg dynamisch. Als je dertig jaar geleden naar de fysiotherapeut was gestapt, was je gegarandeerd van een massage. Nog geen vijftien jaar later, was de insteek van fysiotherapie helemaal anders en nog leren we elke dag bij.

Uit de wetenschap is herhaaldelijk gebleken dat oefeningen en trainingsprogramma’s het beste resultaat boekten, waardoor fysiotherapeuten steeds minder zijn gaan masseren. Zodat patiënten zelf actief aan hun lichaam kunnen werken.

Fysiotherapie anno nu is een soort gouden combinatie tussen beweging en massage. In de beginfase heb je waarschijnlijk erg veel pijn en de grootste moeite met bewegen, dus dan doet de fysiotherapie het werk voor je. Oftewel, hands-on. Maar daarna ga je zelf oefenen en vooruitgang boeken, hands-off.

Vergeet de kwaliteitscheck niet

Als je een fysiotherapeut zoekt, moet je altijd even scherp zijn naar zijn of haar ‘papieren’. Een kwalitatief goede fysiotherapeut, is hoe dan ook aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Een gerenommeerde partij is het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie; zodra iemand hierbij is aangesloten weet je sowieso dat het goed zit. Oftewel, degene heeft de juiste diploma’s, staat in het BIG-register en hanteert de juiste klachtenregeling.

Iedereen verschilt, zo ook het behandelplan

Omdat elke patiënt weer anders is, ligt voor ons de uitdaging om een persoonlijk plan op te stellen met speciaal geselecteerde methoden en technieken die jouw herstel gaan stimuleren. De programma’s vergroten je bewegingsvrijheid, verminderen de pijn en zorgen ervoor dat je zolang mogelijk zelfredzaam kunt zijn.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top