headerimage

Heb je last van Hernia?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hernia.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Het belang van een zorgvuldig herstelproces na een herniaoperatie

Ik ben geopereerd aan een hernia en wil iets kunnen doen om sneller te herstellen

Je hernia trekt een zware wissel op je leven. Je bent lange tijd uit de running, je hebt weinig energie en lang in onzekerheid geleefd over je klacht en de beste behandeling. Nu, na de operatie, ben je moe, je wilt graag snel herstellen, maar je bent ook een beetje bang. Het is zo’n zwakke plek, je bent het vertrouwen in je lichaam een beetje kwijt.

Wachten op het terugkomgesprek

Waarschijnlijk heb je zes weken na je operatie een controlegesprek met de behandelend arts. Tot dat gesprek zullen we weinig anders doen dan je voorbereiden op de herstelperiode. Deze zes weken moet je rusten en bij alles rustig aan doen. Je mag eigenlijk bijna niks. En bij de kleine dingen die je wel kunt, moet je enorm opletten. Je moet je namelijk rustig en bedachtzaam bewegen —en dat is vooral lastig bij bewegingen die je duizenden keren gemaakt hebt.

We begeleiden je, geven tips bij het bewegen en helpen je op je houding te letten. Ondertussen onderzoeken we je spieren en je krijgt milde oefeningen om ze los te houden. Zo leren we jou en je spieren al goed kennen voordat de daadwerkelijke herstelbehandeling begint.

De eerste zes weken

Je rust. Dat wil je waarschijnlijk ook. Je conditie is niet goed, bewegen kost moeite en je wilt liever niets forceren. Je krijgt een aantal oefeningen om —heel kalm aan— je spieren in beweging te houden en een beetje aan je uithoudingsvermogen te werken. Het is je absoluut verboden om in deze weken te tillen. In deze periode beweeg je soms en rust je veel. Liever niet op een stoel. Zitten is niet goed voor het herstel. Langer dan een kwartiertje moet je ook echt niet doen. Ook in de auto niet. Je snapt waarschijnlijk wel dat je in deze periode niet kunt werken.

Na de terugkomafspraak

Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek met de specialist kunnen we na die eerste zes weken aan de slag. Je kunt wel snel aan het werk met het versterken van de kracht in je spieren. Dat geeft de meeste patiënten het vertrouwen in hun lichaam een beetje terug. Omdat je iets kunt doen, omdat je resultaat merkt en omdat je weer leert dat je lichaam je doorgaans niet in de steek laat. Het proces heeft tijd nodig, je forceert niets. Toch zul je merken dat je vrij snel de gewone dingen weer kunt doen en dat je, misschien in fases, weer aan het werk kunt.

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je klachten door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf en kom even langs.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top