headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Als je je even schrap zet, voel je de pijn rondom je knieschijf opkomen. Het is erger dan eerst, nu voel je het al tijdens het traplopen.

Wat voel jij?

Voornamelijk de onderkant van je knie doet zeer. Niet altijd. Het is vooral bij specifieke bewegingen: hurken, je afzetten, hardlopen.

Je wilt er weer voor de volle 100% tegenaan. Nu hou je je in, omdat je je verzwakt voelt in je knie. Het lijkt net of er ieder moment iets met je kan gebeuren als je gaat forceren.

Wat wil je?

Een gedegen herstel. Deze klacht is geen makkelijke, het is iets waar je voorzichtig mee om moet gaan. Natuurlijk wil je van je pijn af, maar je wil vooral niet meer kapot maken in je knieschijf. Je hebt liever een week extra voor een goed herstel, dan dat je om de haverklap weer terug moet komen.

Het sporten wil je niet opgeven. Hoewel de klacht ook voorkomt bij niet-sporters, hebben vooral sporters vaak last. Met name als ze kort en explosief af moeten zetten, zoals bij het hardlopen het geval is. Als sporter wil je natuurlijk het liefst fit blijven en je training niet hoeven over te slaan.

Korte omschrijving van een kniepeesontsteking

  • In de volksmond heet de klacht ook wel ‘jumpers knee’ of ‘springersknie’, omdat het vaak springsporters zijn die met deze klacht te maken krijgen. Maar ook volleyballers, handballers en hardlopers hebben een verhoogd risico.
  • Het is een ontsteking, irritatie of scheuring van je kniepees die ontstond door een foute beweging of een plotselinge klap. De kniepees zit vast aan de onderkant van je knieschijf, dat is precies de plek waar de schade ontstaat.
  • Fase 1. Meteen na de klap zeurt je knie na intensief gebruik, misschien is het ook rood en een beetje gezwollen. Aanraking is in elk geval pijnlijk.
  • Fase 2. Als je de blessure verwaarloost, blijft de pijn niet beperkt tot na het sporten maar treedt het ook tijdens het sporten al op.
  • Fase 3. Elke vorm van inspanning geeft pijn.
  • Fase 4. De pijn is altijd aanwezig, hoewel het te hopen is dat de pijn niet tot fase 4 komt. In deze fase zijn de vezels namelijk ook aangetast, waardoor je meer kans hebt op chronische klachten.

Hoe gaan wij je helpen?

Fase 4 vraagt allereerst om rust. In de andere drie fases kunnen we meteen beginnen, het hangt natuurlijk een beetje van de aard van je klacht af wat we precies gaan doen: doorbloeding middels massage of je bewegingsmogelijkheden verbeteren middels rekoefeningen. Maar we kunnen ook kiezen voor een verbeterende coördinatie, een nadere houding of andere gedragingen. Als laatste brengen we de kracht in je knie terug.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top