headerimage

Heb je last van Hielspoor?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hielspoor.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Hielspoor behandeling bij Fysio Deventer

Elke dag begint vreselijk, tijdens het opstaan en uit bed komen voelt het alsof je hiel wordt aangevallen door een arsenaal messen. De pijn verdwijnt nooit helemaal in de loop van de dag, en rusten heeft geen zin omdat de pijn daarna in verdubbelde vorm terugkomt.

Wat voel je?

Met name na rust voel je steken in je hiel. Veel mensen zouden het beschrijven als spitsvormige steken in je hiel, waarbij je ’s ochtends nauwelijks op je benen kunt blijven staan door de pijn.

Een doffe pijn, all day long. Tijdens beweging en activiteiten neemt de pijn wel af, maar het verdwijnt nooit helemaal.

Wat wil je?

Lopen zonder pijn. Hielspoor kan ongelooflijk pijnlijk zijn, zo erg zelfs dat je je beperkt voelt in je activiteiten. Zelfs als dat niet zo is, laat de pijn wel degelijk zijn sporen na. Je wil hoe dan ook weer pijnvrij je dag door kunnen komen.

Een klachtvrije toekomst. Dit was wellicht niet de eerste keer dat je deze klacht ervoer, daarom wil je graag weten hoe de klacht ontstaat en hoe je klachtenvrij wordt en blijft.

Korte omschrijving van hielspoor

  • Aan de onderkant van je voet zit een pees die de verbinding vormt tussen jouw hiel en voorvoet. Op de plek waar deze pees vastzit, komt soms verkalking voor.
  • Die verkalking wordt hielspoor genoemd. In principe hoeft dit niet pijnlijk te zijn, maar soms irriteert de verkalking waardoor er een pijnlijke ontsteking optreedt.
  • De klachten hebben verschillende oorzaken, soms door het hardlopen of door overgewicht. Maar ook bij langdurig staan of een verkeerde voetenstand, kan hielspoor ontstaan.
  • Hielspoor ontstaat met name bij mensen van boven de 40 jaar oud.
  • Zo nu en dan is hielspoor heel plotseling, als je verkeerd landt na het springen bijvoorbeeld. Veel vaker ontstaat de klacht geleidelijk.

Hoe gaan wij je hielspoor verhelpen?

Tijdens de behandeling staan je spieren, botten en pezen centraal. De oefeningen die je krijgt trainen je kuit- en voetspieren en in sommige gevallen ook je bovenbenen. Het programma is niet laf: je zult wel echt aan de bak moeten. Na al veel mensen geholpen te hebben kunnen wij claimen dat zwaardere oefeningen het beste resultaat geven.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top