headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten

Allereerst hoofdpijn en het moeizame draaien van je hoofd. Dat overschaduwt allerlei activiteiten: autorijden, bijkletsen op een terras en zelfs werken. Je bent je ervan bewust en het is geen fijne plek om onzekerheid over te voelen, omdat je nek zo kwetsbaar is. Het is geen prettig idee dat er bij je hoofd iets niet in orde is.

Wat voel je?

Je hoofd en nekspieren doen zeer

Jouw aandacht wordt automatisch naar de pijn getrokken en je hebt al veel dingen geprobeerd om het te verhelpen: massage, een kersenpitkussen maar ook spierverslappers.

Het zit je concentratie in de weg

Alles voelt een beetje ‘zwaar’ aan en het kost veel moeite om goed na te denken. Concentreren is veeleisend en vermoeiend. Grote kans dat je nachtrust er ook onder lijdt.

Het geeft onzekerheid en alertheid

Omdat het om je nek gaat, ben je erg oplettend. Dit fragiele lichaamsgedeelte transporteert alle informatie uit je hersenen naar je lichaam… Je bent liever te voorzichtig, dan dat je iets forceert.

Wat wil jij?

Pijnloos en moeiteloos kunnen bewegen

Je denkt continue aan de allesbepalende pijn, die zo snel mogelijk moet ophouden. Pas als die is verdwenen, kun je een stap vooruit.

Zekerheid over je nek krijgen

Met een pijnlijke nek ben je extra kwetsbaar en als je niet goed weet wat je ermee aan moet, dan komt de klacht gemakkelijk terug.

Je wilt je focus terugkrijgen

Nekpijn vraagt veel aandacht. Tijdens het sporten, gamen en vergaderen ben je simpelweg een beetje afwezig: maar je wil weer helemaal terugkomen!

Korte omschrijving nekpijn

  • Met jou heeft 20% van e mensen minstens 1 dag per week hoofdpijn.
  • Dit heeft verschillende oorzaken, van een verkeerde slaaphouding tot stressvolle situaties of een verkeerde werkhouding. Sommige oorzaken zijn veel specifieker, zoals een whiplash, nekhernia, reuma of artrose.
  • Het liefst beweeg je je hoofd helemaal niet meer, maar je lichaam stuurt je hoofd automatisch de andere kant op als je ergens heen kijkt. Hoe graag je het ook zou laten, bewegingen zijn vereist: van links naar rechts, van je kin naar je borst. Probeer het niet te forceren maar probeer zo ontspannen mogelijk te bewegen.
  • Tot slot: laat je het liefst masseren.

Hoe gaan wij jouw nekklachten verhelpen?

Een behandeling start sowieso met pijnbestrijding. Hoewel je andere klachten soms zelf kunt verlichten, is er niet zoveel dat je zelf kunt doen. Daarom krijg je ook nauwelijks oefeningen mee, maar des te meer deskundig advies en tips om de nekklachten in de toekomst te voorkomen. Je fysio is de held van het verhaal: hij helpt me met massage, dry needling behandelingen of in sommige gevallen manuele therapie.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top