headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Wat voel je?

Enorme pijn bij het opstaan

Je huilt niet snel, maar de tranen schieten je zo in de ogen: wat een felle, gemene pijn is het. Vooral aan het begin van de dag heeft de pijn je in z’n greep.

Je beweegt moeilijk en ongemakkelijk

Eerst ging het nog wel, maar nu gaat het ook de mensen om je heen opvallen. Je wordt langzaam een beetje mank, dus daar wil je zo snel mogelijk iets aan doen.

Wat wil je?

Zo snel mogelijk weer sporten

Dat begrijpen we heel goed, het is natuurlijk frustrerend als je hardloopschoenen niet worden gebruikt of je het stof uit je tennisracket kunt slaan. Maar er zit even niets anders op: het is belangrijk om rust te houden. Natuurlijk gaan we je helpen om zo snel mogelijk weer de oude te zijn!

Je wil geen herhaalklachten

Zelf heb je ook al bedacht dat je rust moest nemen. Maar je hebt wel behoefte aan een deskundige die jou kan adviseren over hoe je de klacht in de toekomst voorkomt. Een tipje van de sluier: met een goede warming-up, regelmatige krachttraining, kuitmassage en een goede opbouw in je trainingen, kom je best een eind.

Korte omschrijving van achillespeesblessure

  • De blessure komt vrijwel nooit uit het niets, de misstap die je maakte is waarschijnlijk de laatste druppel die de emmer doet overlopen. Samen zullen we kijken naar de dieper liggende oorzaak.
  • Je voelt de opbouw van de klacht heel duidelijk: het begint met een ongemakkelijk gevoel, maar eindigt in gierende pijn.
  • Het is belangrijk dat je naast het beweegprogramma, ook rekening houdt met je gedrag en lichaamshouding.

Hoe gaan we jouw achillespeesblessure herstellen?

Allereerst door jou zo snel mogelijk te ontmoeten, zodat we snel kunnen vaststellen wat er speelt en hoelang het herstel gaat duren. Na de rustperiode gaan we aan het werk met een beweegschema, waarmee jouw achillespeesblessure langzaam als sneeuw voor de zon verdwijnt. Daarnaast adviseren we jou over sporten met beleid, oefeningen voor op de lange termijn en lichaamshouding.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top