headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Op een veilige manier herstellen van je schouderpijn

Okee, je krijg je jas maar amper zelf aan en je kan je schouderpijn niet meer verbergen. Het valt je collega’s op, je merkt het al als je je haar achter je oor doet of ergens heen rijdt. De pijn is te doen, zolang je je stil houdt.

Wat voel je?

Pijn in je schouderen het omliggende gebied. Het is minder als je niet beweegt en niet elke beweging is even pijnlijk, maar het pijnlijke gebied hou je wel zoveel mogelijk stil.

Bewegen wordt steeds lastiger. Je gewrichten en spieren geven steeds meer weerstand, het lijkt wel met de dag toe te nemen. Net alsof het hele gebied ineens gaat samenspannen.

Een duidelijk verminderd uithoudingsvermogen. Pijn is erg vermoeiend. Maar dat niet alleen: je dagen worden steeds korter vanwege alle energie en concentratie die er naar het bewegen toegaat.

Wat wil je?

De pijn verhelpen. Dat staat absoluut bovenaan je wensenlijstje. Grote kans dat je al spierverslappers slikt of een kersenpitkussen hebt geprobeerd, maar je ziet in dat dit tijdelijke oplossingen zijn. Nu is het tijd om de oorzaak aan te pakken.

Normale activiteiten hervatten. Geen enkel persoon is graag afhankelijk van iemand anders. Hoewel je partner je met alle liefde helpt met je jas en ‘de Bob’ speelt naar feestjes, wil jij graag weer vrijuit kunnen bewegen.

Levenskracht terugkrijgen. Je bent geen stilzitter, je wil weer lekker dingen aanpakken en een tandje bijzetten waar nodig. Knallen, leven zoals je gewend was. Daar verlang je naar.

Korte omschrijving van schouderpijn

  • Schouderpijn komt helaas vaak voor, jaarlijks heeft zo’n 40% van de Nederlanders last van het gebied rondom de schouder.
  • De reden hiervoor is de complexiteit van je schouder: je arm kan in allerlei richtingen bewegen, hiervoor is een soepel én sterk gewricht een absolute voorwaarde.
  • Oftewel, je schouder is heel snel belast. Vanwege de complexe samenstelling, zijn er meerdere klachten mogelijk. Denk hierbij aan een frozen shoulder, een slijmbeursontsteking, artrose of een schouderblessure.
  • Helaas wordt je schouder vanaf nu een ‘zwakke plek’: je moet dit gebied extra goed in de gaten houden en zorgen dat de spieren goed soepel blijven.

Hoe gaan wij je schouderklachten verhelpen?

Vanwege de diversiteit aan klachten, zijn de behandelingen allemaal verschillend op het gebied van aanpak en looptijd. Met een frozen shoulder ben je jaren zoet, terwijl je een schouderblessure soms in enkele weken al de baas bent. Daarom willen we je graag zien, zodat we jou kunnen vertellen hoelang het duurt voordat je weer de oude bent.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top