headerimage

Heb je last van Carpaal tunnel syndroom?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Carpaal tunnel syndroom.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Behandeling Carpaal tunnel syndroom

Het tintelt een beetje in je duim en in je wijsvinger, gepaard met een gevoel van verdoving. Hoewel het pijnlijk is, is het krachtverlies veel kwalijker voor je. Je hand lijkt uit te vallen.

Wat voel je?

Verdovend gevoel in je hand. Het voelt een beetje gek, doffig, als een slapende voet. ’s Nachts ervaar je dit nog meer dan overdag, het maakt je zelfs wakker. Tijdens activiteiten zoals fietsen of op de Ipad kijken, merk je dat het erger wordt.

Verminderde kracht in je hand. Wellicht liet je een keer iets vallen, dat is geen fijn idee met alle waardevolle spullen in huis. Bovendien maakt het je onzeker, alleen al over het drinken van een kopje koffie.

Wat wil je?

Gewoon, je normale hand terug. Hoofddoel is dat de kracht en het gevoel terugkomt in je hand. Je wil weer swipen, een boek lezen en koken zonder erbij stil te hoeven staan.

De rust in je leven terug. Een ononderbroken nachtrust, zonder telkens te ontwaken door de pijn.

Korte omschrijving van Carpaal Tunnel Syndroom

  • De zenuw die door je arm heen loopt gaat vanaf je pols naar je hand, dit gedeelte wordt ook wel de carpale tunnel genoemd. Dit minuscule kanaal bestaat uit een aantal kleine botten en sterke pezen.
  • Een klein, maar niet onbelangrijk tunneltje omdat er ook pezen lopen die zorgen voor de beweging van je vingers. De tunnel is dus drukbezet.
  • De zenuw is het gevoeligste onderdeel, hij is zacht en ervaart snel druk.
  • Dat vat precies het carpaal tunnel syndroom samen: een beknelde zenuw.

Hoe gaan wij je helpen?

Jouw toegespitste pols-behandeling zal bestaan uit krachttrainingen, oefeningen om de rek te bevorderen en soms ook shockwave therapie (als jouw klacht daarom vraagt). Het programma wordt op maat opgesteld, volledig rekening houdend met jouw persoonlijke situatie en jouw werk.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top