headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten

Zelfs met lichte pijn, zijn de rugklachten nog slopend. ’s Ochtens heb ik nog even de hoop dat het verdwenen is, maar dat is het eigenlijk nooit. Mijn leven en welzijn worden er steeds meer door beïnvloed….”

Jouw klachten

Veel pijn

Per dag kan het verschillen, maar helemaal weg is het nooit. Dit laat duidelijk zijn sporen na op de activiteiten en je gevoel, ben je bijvoorbeeld snel geprikkeld of moe? Pijnverlichting krijg je in elk geval steeds moeilijker voor elkaar.

Moeizame bewegingen

Je hebt vast al gemerkt dat je lichaam ‘stop’ roept. Sommige bewegingen maak je niet meer, omdat je lichaam het simpelweg niet goed meer kan vanwege de pijn.

Gesloopt lichaam

Je rug is letterlijk en figuurlijk het centrum van je lichaam, waardoor je nu veel minder kunt doen dan eerst. Sporten kun je überhaupt al vergeten, maar ook alledaagse dingen kosten steeds meer moeite.

Wat wil jij?

Een einde aan de pijn

De oefeningen, pijnstillers of rust verlichten vast al wat pijn voor je, maar het verdwijnt natuurlijk pas helemaal als je de oorzaak grondig aanpakt.

De alledaagse dingen weer kunnen doen

Variërend van het zorgen voor je jongste zoon, tot magazijnwerk of het keepen tijdens voetbal: je mist je oude leven.

Nieuwe energie krijgen

Je had nooit verwacht dat rugklachten zo uitputtend konden zijn: aan het eind van de dag wil je nog wat energie overhouden voor je avond.

Korte beschrijving van rugpijn

  • Een rug bestaat uit een massa spieren en kleine gewrichtjes. Rugpijn kan dan ook verschillende klachten geven, daarom is het noodzakelijk om een fysiotherapeut te bezoeken.
  • Rugpijn is een veelvoorkomende klacht: bijna 80% van de mensen heeft hier weleens mee te kampen. Daarom is er ontzettend veel onderzoek naar gedaan en kennen wij talloze behandelmethoden- en technieken om jouw klacht zo goed mogelijk aan te pakken.
  • Soms weten wij direct de oorzaak, dit is bijvoorbeeld het geval bij een hernia, een ontsteking of bij wervelfracturen..
  • Veel vaker is de oorzaak onbekend, maar meestal heeft het altijd met drie factoren te maken. Ten eerste je lichaam (hoe is je bouw, gewricht en spierconditie?). Ten tweede je werk (zie je veel, moet je veel sjouwen, ben je gestrest?). Tot slot sporten, we zien dat sporten waar je moet bukken vaak rugklachten opleveren.
  • De oorzaak is geen vereiste voor een goede behandeling, zolang jij weet hoelang het speelt en de pijngraad kent, zijn wij in staat een gedegen behandelplan op te stellen.

Wat gaan we voor je doen?

Jouw programma wordt hoe dan ook maatwerk, met informatie over de rugpijn en het ontstaan ervan.

We adviseren jou over je lichaamshouding, pauzes op je werk en sport voorbereiding. Het oefenschema dat je van ons krijgt, is afgesteld op jouw klacht en de mogelijkheden van je lichaam. Je fysiotherapeut staat gedurende het hele proces aan je zijde: van uitleg tot aan het bijstellen van het programma.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top