headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

 • Direct een afspraak
 • Contracten zorgverzekeraars
 • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Je hebt al allemaal maatregelen getroffen om je leven ondanks de osteoporose zo prettig mogelijk te leven, maar echt makkelijk is het niet. Er zijn zoveel dingen die je zou willen doen die je momenteel niet lukken.

Wat voel je?

De angst op een val

Je hebt steeds minder vertrouwen in je eigen lichaam, dat is niet zo gek als je bedenkt dat osteoporose letterlijk ‘broze botten’ betekent. Vallen is dus een nachtmerrie, omdat je bang bent iets te breken.

Pijnlijke botten

Het is een heel duidelijk gevoel; een onvermijdelijke pijn die telkens verergert. Er is haast niets dat je kunt doen om de pijn te stoppen.

Een krommere rug

Het viel jou natuurlijk als eerste op, maar ook je omgeving gaat het zien: je staat sinds kort wat krommer.

Wat wil je?

De controle terug

Met osteoporose voel je je net een porseleinen pop, waardoor je erg voorzichtig dor het leven gaat. Je doet minder dingen, uit angst dat je lichaam je in de steek laat. Het zou fijn zijn om wat meer grip te hebben op de aandoening, dat je zelf meer controle over je lichaam kunt uitoefenen Daarom wil je goed leren bewegen, zodat je met zelfvertrouwen en op een veilige manier actiever wordt.

Minder pijn

Het beweegprogramma moet op gericht zijn om jouw kracht en soepelheid weer op te bouwen, waardoor de pijn afneemt en jij wat vrijer kunt bewegen.

Korte omschrijving van fysiotherapie bij osteoporose

 • Osteoporose resulteert in een versnelde botontkalking, dit is niet alleen erg pijnlijk, ook breek je snel iets.
 • Vaak weet je niet dat je osteoporose hebt, totdat je een keer iets breekt bij een lichte klap of zelfs helemaal uit het niets.
 • Dat geeft natuurlijk grote schrik, waardoor veel patiënten op een angstige manier bewegen. Dus: bepaalde dingen links laten liggen, het liefst zelfs helemaal niet meer bewegen.
 • Niet bewegen beïnvloedt het proces op negatieve manier.
 • Met regelmatige beweging wordt het proces afgeremd.

Wat kunnen wij voor jouw artrose betekenen?

Allereerst remmen we het proces af, daarnaast doen we meer voor je:

 • We adviseren je hoe je de valkansen verkleint
 • We geven je evenwicht vergrotende oefeningen
 • Jouw beweegprogramma is gepersonaliseerd
 • Je spierkracht neemt toe
 • Je uithoudingsvermogen wordt beter
 • Wij leren je hoe je tijdens dagelijkse activiteiten je lichaam optimaal kunt belasten

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top