headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Na de ‘tik’ was het mis: je ging keihard onderuit met een snijdende pijn en wist meteen dat het ‘foute boel’ was.

Wat voel je?

Alsof je door een mes gestoken wordt.

De ondraaglijke pijn schiet er ineens in, je stopte onmiddellijk met wat je activiteit.

Een krampachtige pijn.

Diezelfde middag nog, kreeg je een blauwe plek op de plek waar de pijn erin schoot. Je bovenbeen voelt dan ook stijf aan.

Wat wil je?

In ieder geval van de bank af komen.

Je hebt vast weleens over deze blessure gehoord, was het niet via je teamgenoten dan zag je het wel op televisie. Helaas ben je je er ook pijnlijk van bewust dat het herstel wel maanden kan duren, dat is iets waar je absoluut niet op zit te wachten. Daarom wil je goede hulp van een deskundige, die jou helpt bij zorgvuldig herstel.

De rustperiode beperken.

Dat je moet rusten staat in elk geval vast. Maar zodra je lichaam het toelaat, wil je natuurlijk bewegen en actief werken aan een goed herstel.

Korte omschrijving van een hamstringblessure

  • Van je bil naar je knie loopt een groep van drie spieren, die gemakkelijk kunnen verrekken of scheuren als je een onverwacht een verkeerde, krachtige beweging maakt.
  • Daarom gebeurt het ook zo vaak bij sporten waar sprintjes vereist zijn, zoals voetbal, hockey of atletiek.
  • De blessure begint al op het veld, met een stekende pijn. Vanaf nu moet je rekening houden met een serieuze herstelperiode.
  • Neem in elk geval de tijd en zorg voor geschikte begeleiding.
  • Kom niet in de verleiding om het traject eerder af te breken als je je weer de oude voelt, hierdoor komt je blessure gemakkelijk terug.

Hoe wij jouw hamstringblessure behandelen?

Jouw pijn is de leidraad voor behandeling. Als de blessure acuut ontstaat, begin je hoe dan ook met een periode van rust. Daarna krijg je doelgerichte oefeningen die de hamstring en het omliggende gebied weer in vorm brengen. Ook willen we de kracht en soepelheid van de spieren optimaliseren, zodat een nieuwe hamstringblessure jou bespaard blijft.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top