headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Deventer

Ik had even mijn aandacht er niet bij en misplaatste mijn voet. Met een verkeerde beweging klapte mijn enkel naar binnen, met veel pijn tot gevolg.

Wat voel je?

Moeite met staan en lopen

Niet dat het niet kan, maar het kost eigenlijk teveel fysieke en mentale inspanning om het te doen.

Een blauwe en dikke enkel

Niet gek, na de oplawaai die je enkel kreeg. Daar blijf je niet zomaar op lopen.

Wat wil je?

Een heel vlot herstel

Het is pijnlijk en het zit je letterlijk en figuurlijk in de weg. Daarnaast heb je geen tijd voor zulke zaken, je wil gewoon je leven vervolgen. Het hoeft niet eens helemaal hersteld te zijn, maar in elk geval voldoende.

De blessure begrijpen

Het was een gevalletje pech, maar toch voelt het alsof je lichaam je laat vallen. Had je dan helemaal niets kunnen doen om dit te voorkomen?

Korte omschrijving van enkelverstuiking

  • Als je loopt draait je voet bij je enkel, dat is niet zo simpel als het lijkt: je voet kan namelijk omhoog en omlaag én rondjes draaien is zelfs mogelijk.
  • Hiervoor is een redelijk los gewricht vereist, de omliggende spieren en pezen moeten ervoor zorgen dat je enkel in stabiele en stevige toestand is, op zo’n manier dat draaien nog steeds mogelijk is.
  • Een enkelverstuiking kan ontstaan als je voet te ver naar binnen gedraaid wordt.
  • Je buitenste pees rekt te ver uit, waardoor er scheurtjes in ontstaan.
  • Je enkelband is nog intact, dat is niet het geval bij een gescheurde enkelband.

Hoe gaan we jou herstellen van je enkelverstuiking?

Het begint allereerst met rust, totdat de ergste zwelling is weggetrokken. We kunnen dit proces een beetje helpen door middel van medical taping of met een elastische kous. Als je er weer enigszins bovenop bent, geven we je oefeningen die jouw enkel weer krachtig en stabiel maken.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top