Goed herstellen van een hamstringblessure
Na de ‘tik’ was het mis: je ging keihard onderuit met een snijdende pijn en wist meteen dat het ‘foute boel’ was.
Wat voel je?
Alsof je door een mes gestoken wordt.
De ondraaglijke pijn schiet er ineens in, je stopte onmiddellijk met wat je activiteit.
Een krampachtige pijn.
Diezelfde middag nog, kreeg je een blauwe plek op de plek waar de pijn erin schoot. Je bovenbeen voelt dan ook stijf aan.
Wat wil je?
In ieder geval van de bank af komen.
Je hebt vast weleens over deze blessure gehoord, was het niet via je teamgenoten dan zag je het wel op televisie. Helaas ben je je er ook pijnlijk van bewust dat het herstel wel maanden kan duren, dat is iets waar je absoluut niet op zit te wachten. Daarom wil je goede hulp van een deskundige, die jou helpt bij zorgvuldig herstel.
De rustperiode beperken.
Dat je moet rusten staat in elk geval vast. Maar zodra je lichaam het toelaat, wil je natuurlijk bewegen en actief werken aan een goed herstel.
Korte omschrijving van een hamstringblessure
- Van je bil naar je knie loopt een groep van drie spieren, die gemakkelijk kunnen verrekken of scheuren als je een onverwacht een verkeerde, krachtige beweging maakt.
- Daarom gebeurt het ook zo vaak bij sporten waar sprintjes vereist zijn, zoals voetbal, hockey of atletiek.
- De blessure begint al op het veld, met een stekende pijn. Vanaf nu moet je rekening houden met een serieuze herstelperiode.
- Neem in elk geval de tijd en zorg voor geschikte begeleiding.
- Kom niet in de verleiding om het traject eerder af te breken als je je weer de oude voelt, hierdoor komt je blessure gemakkelijk terug.
Hoe wij jouw hamstringblessure behandelen?
Jouw pijn is de leidraad voor behandeling. Als de blessure acuut ontstaat, begin je hoe dan ook met een periode van rust. Daarna krijg je doelgerichte oefeningen die de hamstring en het omliggende gebied weer in vorm brengen. Ook willen we de kracht en soepelheid van de spieren optimaliseren, zodat een nieuwe hamstringblessure jou bespaard blijft.