Hielspoor behandeling bij Fysio Deventer


Elke dag begint vreselijk, tijdens het opstaan en uit bed komen voelt het alsof je hiel wordt aangevallen door een arsenaal messen. De pijn verdwijnt nooit helemaal in de loop van de dag, en rusten heeft geen zin omdat de pijn daarna in verdubbelde vorm terugkomt.

Wat voel je?

Met name na rust voel je steken in je hiel. Veel mensen zouden het beschrijven als spitsvormige steken in je hiel, waarbij je ’s ochtends nauwelijks op je benen kunt blijven staan door de pijn.

Een doffe pijn, all day long. Tijdens beweging en activiteiten neemt de pijn wel af, maar het verdwijnt nooit helemaal.

Wat wil je?

Lopen zonder pijn. Hielspoor kan ongelooflijk pijnlijk zijn, zo erg zelfs dat je je beperkt voelt in je activiteiten. Zelfs als dat niet zo is, laat de pijn wel degelijk zijn sporen na. Je wil hoe dan ook weer pijnvrij je dag door kunnen komen.

Een klachtvrije toekomst. Dit was wellicht niet de eerste keer dat je deze klacht ervoer, daarom wil je graag weten hoe de klacht ontstaat en hoe je klachtenvrij wordt en blijft.

Korte omschrijving van hielspoor

  • Aan de onderkant van je voet zit een pees die de verbinding vormt tussen jouw hiel en voorvoet. Op de plek waar deze pees vastzit, komt soms verkalking voor.
  • Die verkalking wordt hielspoor genoemd. In principe hoeft dit niet pijnlijk te zijn, maar soms irriteert de verkalking waardoor er een pijnlijke ontsteking optreedt.
  • De klachten hebben verschillende oorzaken, soms door het hardlopen of door overgewicht. Maar ook bij langdurig staan of een verkeerde voetenstand, kan hielspoor ontstaan.
  • Hielspoor ontstaat met name bij mensen van boven de 40 jaar oud.
  • Zo nu en dan is hielspoor heel plotseling, als je verkeerd landt na het springen bijvoorbeeld. Veel vaker ontstaat de klacht geleidelijk.

Hoe gaan wij je hielspoor verhelpen?

Tijdens de behandeling staan je spieren, botten en pezen centraal. De oefeningen die je krijgt trainen je kuit- en voetspieren en in sommige gevallen ook je bovenbenen. Het programma is niet laf: je zult wel echt aan de bak moeten. Na al veel mensen geholpen te hebben kunnen wij claimen dat zwaardere oefeningen het beste resultaat geven.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!