Succesvol herstellen van een knieblessure


Je knie kreeg een enorme klap te verduren, en niet zonder gevolgen: lopen is nauwelijks mogelijk.

Wat voel je?

Bewegen doet zeer

Het maakt je helemaal een beetje ongedurig, bewegen is ineens zo lastig. Je been doet vrijwel altijd pijn, hoe je je been ook houdt.

Bewegen is lastig

De pijn speelt natuurlijk een rol, maar je knie lijkt je wel tegen te willen houden. Alsof het zichzelf wil beschermen.

Wat wil je?

Je kracht terugkrijgen

Pijnvermindering en een gezond herstelstraject vind je erg belangrijk, maar het gaat iets verder dan krachtvermeerdering. Je had niet verwacht dat je dit zou overkomen, je wil dat deze blessure een volgende keer geen kans meer krijgt.

Korte omschrijving van knie

  • De knie is een verfijnd en slim lichaamsdeel die alitjd een hoop te verduren krijgt: traplopen, het opvangen van een sprong of een venijnige voetbaltackle. Je knie doet meer zwaar werk voor je dan je denkt.
  • Stel je loopt een blessure op en je kunt je been nog volledig strekken en er een dag later misschien zelfs op staan, dan is de blessure niet zo erg als dat je misschien verwachtte.
  • Je moet oppassen met erge pijn en een dikker wordende knie, houd deze knie zoveel mogelijk koel en roep de hulp in van een specialist.
  • Vaak ontstaan klachten door overbelasting, voortdurend teveel van je knie vragen resulteerde in pijn.

knieblessure Deventer

Hoe gaan wij je knieblessure verhelpen?

Niets zo complex als een knie, daarom zijn er ook verschillende klachten: voetbalknieën, artrose of een scheur in je meniscus: alles komt hier regelmatig voorbij. Daarom speelt een goede diagnose ook zo’n belangrijke rol, soms wordt er zelfs een echografie gemaakt om een accurate inschatting te maken.

We vatten jouw wensen, lichamelijke mogelijkheden, verwachtingen en natuurlijk de diagnose samen tot een sterk behandelplan. Advies, inzichten en een persoonlijk oefenprogramma behoren altijd tot een dergelijk plan. Samen maken we je spieren weer soepel en sterk, zodat je herstelt en een toekomstige blessure voorkomt.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!