Snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten


Zelfs met lichte pijn, zijn de rugklachten nog slopend. ’s Ochtens heb ik nog even de hoop dat het verdwenen is, maar dat is het eigenlijk nooit. Mijn leven en welzijn worden er steeds meer door beïnvloed….”

Jouw klachten

Veel pijn

Per dag kan het verschillen, maar helemaal weg is het nooit. Dit laat duidelijk zijn sporen na op de activiteiten en je gevoel, ben je bijvoorbeeld snel geprikkeld of moe? Pijnverlichting krijg je in elk geval steeds moeilijker voor elkaar.

Moeizame bewegingen

Je hebt vast al gemerkt dat je lichaam ‘stop’ roept. Sommige bewegingen maak je niet meer, omdat je lichaam het simpelweg niet goed meer kan vanwege de pijn.

Gesloopt lichaam

Je rug is letterlijk en figuurlijk het centrum van je lichaam, waardoor je nu veel minder kunt doen dan eerst. Sporten kun je überhaupt al vergeten, maar ook alledaagse dingen kosten steeds meer moeite.

Wat wil jij?

Een einde aan de pijn

De oefeningen, pijnstillers of rust verlichten vast al wat pijn voor je, maar het verdwijnt natuurlijk pas helemaal als je de oorzaak grondig aanpakt.

De alledaagse dingen weer kunnen doen

Variërend van het zorgen voor je jongste zoon, tot magazijnwerk of het keepen tijdens voetbal: je mist je oude leven.

Nieuwe energie krijgen

Je had nooit verwacht dat rugklachten zo uitputtend konden zijn: aan het eind van de dag wil je nog wat energie overhouden voor je avond.

Korte beschrijving van rugpijn

  • Een rug bestaat uit een massa spieren en kleine gewrichtjes. Rugpijn kan dan ook verschillende klachten geven, daarom is het noodzakelijk om een fysiotherapeut te bezoeken.
  • Rugpijn is een veelvoorkomende klacht: bijna 80% van de mensen heeft hier weleens mee te kampen. Daarom is er ontzettend veel onderzoek naar gedaan en kennen wij talloze behandelmethoden- en technieken om jouw klacht zo goed mogelijk aan te pakken.
  • Soms weten wij direct de oorzaak, dit is bijvoorbeeld het geval bij een hernia, een ontsteking of bij wervelfracturen..
  • Veel vaker is de oorzaak onbekend, maar meestal heeft het altijd met drie factoren te maken. Ten eerste je lichaam (hoe is je bouw, gewricht en spierconditie?). Ten tweede je werk (zie je veel, moet je veel sjouwen, ben je gestrest?). Tot slot sporten, we zien dat sporten waar je moet bukken vaak rugklachten opleveren.
  • De oorzaak is geen vereiste voor een goede behandeling, zolang jij weet hoelang het speelt en de pijngraad kent, zijn wij in staat een gedegen behandelplan op te stellen.

rugpijn Deventer

Wat gaan we voor je doen?

Jouw programma wordt hoe dan ook maatwerk, met informatie over de rugpijn en het ontstaan ervan.

We adviseren jou over je lichaamshouding, pauzes op je werk en sport voorbereiding. Het oefenschema dat je van ons krijgt, is afgesteld op jouw klacht en de mogelijkheden van je lichaam. Je fysiotherapeut staat gedurende het hele proces aan je zijde: van uitleg tot aan het bijstellen van het programma.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!