Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten


Allereerst hoofdpijn en het moeizame draaien van je hoofd. Dat overschaduwt allerlei activiteiten: autorijden, bijkletsen op een terras en zelfs werken. Je bent je ervan bewust en het is geen fijne plek om onzekerheid over te voelen, omdat je nek zo kwetsbaar is. Het is geen prettig idee dat er bij je hoofd iets niet in orde is.

Wat voel je?

Je hoofd en nekspieren doen zeer

Jouw aandacht wordt automatisch naar de pijn getrokken en je hebt al veel dingen geprobeerd om het te verhelpen: massage, een kersenpitkussen maar ook spierverslappers.

Het zit je concentratie in de weg

Alles voelt een beetje ‘zwaar’ aan en het kost veel moeite om goed na te denken. Concentreren is veeleisend en vermoeiend. Grote kans dat je nachtrust er ook onder lijdt.

Het geeft onzekerheid en alertheid

Omdat het om je nek gaat, ben je erg oplettend. Dit fragiele lichaamsgedeelte transporteert alle informatie uit je hersenen naar je lichaam… Je bent liever te voorzichtig, dan dat je iets forceert.

nekpijn Deventer

Wat wil jij?

Pijnloos en moeiteloos kunnen bewegen

Je denkt continue aan de allesbepalende pijn, die zo snel mogelijk moet ophouden. Pas als die is verdwenen, kun je een stap vooruit.

Zekerheid over je nek krijgen

Met een pijnlijke nek ben je extra kwetsbaar en als je niet goed weet wat je ermee aan moet, dan komt de klacht gemakkelijk terug.

Je wilt je focus terugkrijgen

Nekpijn vraagt veel aandacht. Tijdens het sporten, gamen en vergaderen ben je simpelweg een beetje afwezig: maar je wil weer helemaal terugkomen!

Korte omschrijving nekpijn

  • Met jou heeft 20% van e mensen minstens 1 dag per week hoofdpijn.
  • Dit heeft verschillende oorzaken, van een verkeerde slaaphouding tot stressvolle situaties of een verkeerde werkhouding. Sommige oorzaken zijn veel specifieker, zoals een whiplash, nekhernia, reuma of artrose.
  • Het liefst beweeg je je hoofd helemaal niet meer, maar je lichaam stuurt je hoofd automatisch de andere kant op als je ergens heen kijkt. Hoe graag je het ook zou laten, bewegingen zijn vereist: van links naar rechts, van je kin naar je borst. Probeer het niet te forceren maar probeer zo ontspannen mogelijk te bewegen.
  • Tot slot: laat je het liefst masseren.

Hoe gaan wij jouw nekklachten verhelpen?

Een behandeling start sowieso met pijnbestrijding. Hoewel je andere klachten soms zelf kunt verlichten, is er niet zoveel dat je zelf kunt doen. Daarom krijg je ook nauwelijks oefeningen mee, maar des te meer deskundig advies en tips om de nekklachten in de toekomst te voorkomen. Je fysio is de held van het verhaal: hij helpt me met massage, dry needling behandelingen of in sommige gevallen manuele therapie.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!