Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.
Wat voel je?
Enorme pijn bij het opstaan
Je huilt niet snel, maar de tranen schieten je zo in de ogen: wat een felle, gemene pijn is het. Vooral aan het begin van de dag heeft de pijn je in z’n greep.
Je beweegt moeilijk en ongemakkelijk
Eerst ging het nog wel, maar nu gaat het ook de mensen om je heen opvallen. Je wordt langzaam een beetje mank, dus daar wil je zo snel mogelijk iets aan doen.
Wat wil je?
Zo snel mogelijk weer sporten
Dat begrijpen we heel goed, het is natuurlijk frustrerend als je hardloopschoenen niet worden gebruikt of je het stof uit je tennisracket kunt slaan. Maar er zit even niets anders op: het is belangrijk om rust te houden. Natuurlijk gaan we je helpen om zo snel mogelijk weer de oude te zijn!
Je wil geen herhaalklachten
Zelf heb je ook al bedacht dat je rust moest nemen. Maar je hebt wel behoefte aan een deskundige die jou kan adviseren over hoe je de klacht in de toekomst voorkomt. Een tipje van de sluier: met een goede warming-up, regelmatige krachttraining, kuitmassage en een goede opbouw in je trainingen, kom je best een eind.
Korte omschrijving van achillespeesblessure
- De blessure komt vrijwel nooit uit het niets, de misstap die je maakte is waarschijnlijk de laatste druppel die de emmer doet overlopen. Samen zullen we kijken naar de dieper liggende oorzaak.
- Je voelt de opbouw van de klacht heel duidelijk: het begint met een ongemakkelijk gevoel, maar eindigt in gierende pijn.
- Het is belangrijk dat je naast het beweegprogramma, ook rekening houdt met je gedrag en lichaamshouding.
Hoe gaan we jouw achillespeesblessure herstellen?
Allereerst door jou zo snel mogelijk te ontmoeten, zodat we snel kunnen vaststellen wat er speelt en hoelang het herstel gaat duren. Na de rustperiode gaan we aan het werk met een beweegschema, waarmee jouw achillespeesblessure langzaam als sneeuw voor de zon verdwijnt. Daarnaast adviseren we jou over sporten met beleid, oefeningen voor op de lange termijn en lichaamshouding.