Op een veilige manier herstellen van je schouderpijn
Okee, je krijg je jas maar amper zelf aan en je kan je schouderpijn niet meer verbergen. Het valt je collega’s op, je merkt het al als je je haar achter je oor doet of ergens heen rijdt. De pijn is te doen, zolang je je stil houdt.
Wat voel je?
Pijn in je schouderen het omliggende gebied. Het is minder als je niet beweegt en niet elke beweging is even pijnlijk, maar het pijnlijke gebied hou je wel zoveel mogelijk stil.
Bewegen wordt steeds lastiger. Je gewrichten en spieren geven steeds meer weerstand, het lijkt wel met de dag toe te nemen. Net alsof het hele gebied ineens gaat samenspannen.
Een duidelijk verminderd uithoudingsvermogen. Pijn is erg vermoeiend. Maar dat niet alleen: je dagen worden steeds korter vanwege alle energie en concentratie die er naar het bewegen toegaat.
Wat wil je?
De pijn verhelpen. Dat staat absoluut bovenaan je wensenlijstje. Grote kans dat je al spierverslappers slikt of een kersenpitkussen hebt geprobeerd, maar je ziet in dat dit tijdelijke oplossingen zijn. Nu is het tijd om de oorzaak aan te pakken.
Normale activiteiten hervatten. Geen enkel persoon is graag afhankelijk van iemand anders. Hoewel je partner je met alle liefde helpt met je jas en ‘de Bob’ speelt naar feestjes, wil jij graag weer vrijuit kunnen bewegen.
Levenskracht terugkrijgen. Je bent geen stilzitter, je wil weer lekker dingen aanpakken en een tandje bijzetten waar nodig. Knallen, leven zoals je gewend was. Daar verlang je naar.
Korte omschrijving van schouderpijn
- Schouderpijn komt helaas vaak voor, jaarlijks heeft zo’n 40% van de Nederlanders last van het gebied rondom de schouder.
- De reden hiervoor is de complexiteit van je schouder: je arm kan in allerlei richtingen bewegen, hiervoor is een soepel én sterk gewricht een absolute voorwaarde.
- Oftewel, je schouder is heel snel belast. Vanwege de complexe samenstelling, zijn er meerdere klachten mogelijk. Denk hierbij aan een frozen shoulder, een slijmbeursontsteking, artrose of een schouderblessure.
- Helaas wordt je schouder vanaf nu een ‘zwakke plek’: je moet dit gebied extra goed in de gaten houden en zorgen dat de spieren goed soepel blijven.
Hoe gaan wij je schouderklachten verhelpen?
Vanwege de diversiteit aan klachten, zijn de behandelingen allemaal verschillend op het gebied van aanpak en looptijd. Met een frozen shoulder ben je jaren zoet, terwijl je een schouderblessure soms in enkele weken al de baas bent. Daarom willen we je graag zien, zodat we jou kunnen vertellen hoelang het duurt voordat je weer de oude bent.