Tennisarm behandeling bij Fysio Deventer
De pijn is erg gericht en gemeen van aard, je hoeft je hand maar iets te ver te draaien en het is al mis. Zo snel ben je het ook al weer vergeten. Tot het er ineens weer inschiet.
Wat voel je?
Pijn als je je hand dichtknijpt. En dat is iets wat je voortdurend doet, dus je moet je de hele dag door verbijten…
Draaien van je onderarm is pijnlijk. Het is een venijnige pijn, waardoor je niet zomaar meer een schroef indraait of iemand kunt omhelzen. Dat komt je duur te staan, in de vorm van hevige pijn.
Kracht zetten kost je moeite. Bovenhandse tillen? Dat kun je beter laten. Iets van de grond rapen is ook al geen succes. Bovendien moet je goed opletten, want je wil niet dat de pijn er weer in schiet.
Wat wil je?
Een einde aan de pijn. Je wil weer vrijuit bewegen, zonder telkens alert te zijn of jezelf te moeten verbijten. Zonder er extra mee bezig te zijn, wil je gewoon alles doen.
De situatie begrijpen. Het vervelende is dat je denkt dat je dit had kunnen voorkomen. Dus je wil dat dit de laatste keer is dat het gebeurde, maar hiervoor moet je eerst weten waar de aard van de klacht zit.
Korte omschrijving van een tennisarm
- Er zit een klein knobbeltje aan de buitenkant van je elleboog, daar draait het allemaal om. Hier zitten al je onderarmspieren aan bevestigd, en juist dat punt is nu geïrriteerd.
- Een tennisarm kan uit het niets ontstaan, bijvoorbeeld als je een ongebruikelijke beweging maakt of een bepaalde krachtspierspanning ervaart. Een dergelijke, kortdurende overbelasting kan kleine scheurtjes in de spieren geven. In het genezingsproces ontstaat vervolgens de ontsteking.
- In de meeste gevallen ontstaat de klacht echter geleidelijk, want hoe vaak ervaar je nou een zware overbelasting of maak je een nieuwe beweging? Met name in het geval van herhaaldelijke en lichte belasting met een bekende beweging, ontstaat er stukje bij beetje schade aan het knobbeltje. Totdat het opeens erin schiet.
Hoe gaan wij jouw tennisarm behandelen?
In jouw behandelplan wordt rekening gehouden met jouw wensen en wat jij al dan niet mogelijk acht. En natuurlijk wordt het precies afgesteld op jouw klacht.
Als de klachten heel ineens ontstaan zijn, doen we meestal eerst rustig aan met wat lichte rekoefeningen. Na verloop van tijd proberen we vervolgens de kracht terug te brengen.
Als je sluimerende klachten hebt, willen we matige belasting maar wel voldoende beweging. In dit geval kan shockwave therapie, echografie of dry needling een uitkomst bieden.