We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Deventer


Ik had even mijn aandacht er niet bij en misplaatste mijn voet. Met een verkeerde beweging klapte mijn enkel naar binnen, met veel pijn tot gevolg.

Wat voel je?

Moeite met staan en lopen

Niet dat het niet kan, maar het kost eigenlijk teveel fysieke en mentale inspanning om het te doen.

Een blauwe en dikke enkel

Niet gek, na de oplawaai die je enkel kreeg. Daar blijf je niet zomaar op lopen.

Wat wil je?

Een heel vlot herstel

Het is pijnlijk en het zit je letterlijk en figuurlijk in de weg. Daarnaast heb je geen tijd voor zulke zaken, je wil gewoon je leven vervolgen. Het hoeft niet eens helemaal hersteld te zijn, maar in elk geval voldoende.

De blessure begrijpen

Het was een gevalletje pech, maar toch voelt het alsof je lichaam je laat vallen. Had je dan helemaal niets kunnen doen om dit te voorkomen?

Korte omschrijving van enkelverstuiking

  • Als je loopt draait je voet bij je enkel, dat is niet zo simpel als het lijkt: je voet kan namelijk omhoog en omlaag én rondjes draaien is zelfs mogelijk.
  • Hiervoor is een redelijk los gewricht vereist, de omliggende spieren en pezen moeten ervoor zorgen dat je enkel in stabiele en stevige toestand is, op zo’n manier dat draaien nog steeds mogelijk is.
  • Een enkelverstuiking kan ontstaan als je voet te ver naar binnen gedraaid wordt.
  • Je buitenste pees rekt te ver uit, waardoor er scheurtjes in ontstaan.
  • Je enkelband is nog intact, dat is niet het geval bij een gescheurde enkelband.

Hoe gaan we jou herstellen van je enkelverstuiking?

Het begint allereerst met rust, totdat de ergste zwelling is weggetrokken. We kunnen dit proces een beetje helpen door middel van medical taping of met een elastische kous. Als je er weer enigszins bovenop bent, geven we je oefeningen die jouw enkel weer krachtig en stabiel maken.