Manuele therapie bij Fysio Deventer


Een manueel therapeut verbetert jouw houding en helpt jouw gewrichten beter bewegen. Dit bevordert het herstel, bovendien heb je hierna minder kans om terug te vallen.

Manuele therapie merk je meteen

Veel patiënten zijn behoorlijk te spreken over manuele therapie, omdat het erg resultaatgericht is. Direct resultaat voelt veel fijner dan wekenlang moet rusten zonder veel resultaat. Door de snelle verbeteringen, kun je al meteen beginnen met energie vergrotende trainingsoefeningen.

Manueel – handen vergroten je beweeglijkheid

Dat is de bijbehorende filosofie: de lichaamsdelen rondom je kritieke gewricht worden bewogen, zodat de beweeglijkheid van je lichaam vergroot. Het directe gevolg is dat je beter kunt bewegen en dat de pijn vermindert.

Je kunt niet om het resultaat heen, ook niet om de opluchting die je voelt. Manuele therapie geeft je onmetelijk veel energie om je herstel aan te pakken. Onthoud dat manuele therapie niet de klacht zelf behandelt, maar het proces ernaartoe. Daarom zal je zelf in beweging moeten komen om volledig te herstellen.

Belangrijke termen: manipulaties en mobilisaties

Deze woorden staan op de eerste pagina van het woordenboek van een manueel therapeut tegen. Ze vertegenwoordigen twee belangrijke technieken die de manueel therapeut gebruikt om jouw lichaamsbeweging te bevorderen. Hieronder staan ze uitgelegd:

Mobilisatie

Door de klacht lukt het je niet een bepaalde richting op te bewegen, dit doet de therapeut voor je. Daarna laat hij of zij los, en maakt de beweging opnieuw. Rustig wordt dit herhaald, zodat je lichaam went aan de beweging richting de beperking.

Manipulatie

Door manipulatie wordt je gewricht in de bedoelde eindstand geplaatst. Het gaat iets sneller dan mobilisatie, maar vergt evenveel beleid. Het korte impuls dat je krijgt, doet geen pijn maar kan wel een gek gevoel geven. Ook moet je niet verbaasd zijn als je een klein knakje hoort.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!