headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Deventer. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830610 WhatsApp

Dry needling is een directe oorzaakbestrijder van pijn. Het werkt via zogeheten triggerpoints en is een directe en effectieve methode.

‘Triggerpoints’ vormen de kern

Een fysiotherapeut zal op zoek gaan naar de kritieke verdikkingen in je spieren, de zogeheten triggerpoints. Hier wordt vervolgens een naald in geprikt, zodat de verkramping als het ware wordt opgelost.

Een triggerpoint heeft niet alleen effect op een spier, maar ook op de omliggende zenuwen, Iedereen heeft weleens kramp, maar meestal merk je dat niet. Voor je het weet zijn ze alweer verleden tijd.

Maar een enkele keer veroorzaken triggerpoints pijn en klachten, bijvoorbeeld als je een stijve spier hebt of een bepaalde beweging je ineens moeite kost.

Het doorprikken van de kramp

De triggerpoints worden met een steriele naald (dezelfde als bij acupunctuur) geprikt, dit proces gaat gelukkig vrijwel pijnloos. Het geeft alleen een beetje een dof gevoel. Op het moment dat de naald het punt bereikt, reageren de spieren hierop door kort aan te spannen. Het gevoel is vergelijkbaar met een kleine, elektrische schok.

Als het triggerpoint bereikt is, zal de fysiotherapeut de naald een klein beetje gaan bewegen, zodat elk deel van het triggerpoint bereikt wordt. Het ene punt is wat groter dan het andere, dus het varieert ook nogal hoeveel schokjes je krijgt. Dit kun je best wel even voelen, ook wel na de behandeling.

Tijdens de behandeling houden wij natuurlijk een oogje in het zeil. Als je wat rillerig of zweverig wordt, stoppen we eventjes. Dit onplezierige gevoel gaat gelukkig snel over.

We houden je tijdens de behandeling goed in de gaten. Het kan zijn dat je je wat zweverig of rillerig voelt. Een onplezierig gevoel, maar het gaat snel over en we letten er goed op.

Je voelt verschil

Dry needling is erg effectief, je moet ook echt even bijkomen. Zo kan je spier wat stijf aanvoelen en kan er een blauwe plek ontstaan. Vooral in de eerste uren na de behandeling wordt dit weleens als vervelend ervaren.

Al na een dag na de behandeling vermindert de pijn. Vaak voel je op de eerste dag al geen pijn meer, maar in het allerergste gevoel duurt het vijf dagen.

Tegen de tijd dat de pijn afneemt, merk je direct het verschil: een ontspannen spier waar meer kracht en energie vandaan komt.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top