headerimage

Een goed theoretisch kader is het fundament van mijn werk. Het bouwen doe je zelf.

 

quote

Alles komt bij elkaar in fysiotherapie

Fysiotherapie begon op het voetbalveld en in het klaslokaal. Ik was erg geïnteresseerd in biologie. Een prachtig vak, vooral als het over het menselijk lichaam ging. Tegelijkertijd was ik een enthousiast voetballer —voor mijn plezier, maar wel bloedfanatiek. Ik raakte geblesseerd en werd geholpen door een fysiotherapeut. Toen was het sommetje klaar.

Theorie komt tot leven in de praktijk

Ik studeerde fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Omdat ik een mens van de praktijk ben, moest ik de eerste twee puur theoretische jaren even doorbijten. Theorie wordt pas betekenisvol als je merkt hoe het in de praktijk werkt. Na afloop van mijn studie kon ik direct aan de slag; voor deze positie werkte ik bij verschillende praktijken.

Alles draait om de basis en de keten

In mijn werk kom ik steeds weer terug bij de basis. De basis. Letterlijk omdat ik zoek waar de klacht zijn oorsprong vindt. Daardoor kijk ik niet alleen naar het gewricht, maar naar de hele keten, de hele beweging; om uit te komen bij de basis. Ook bij de diagnose en het herstelprogramma dat ik voor je maak, geldt dat het om de basis gaat. Zodra we die onder controle hebben, heb je de ruimte om te werken aan langdurig herstel.

Een helder herstel

Patiënten vinden die aanpak plezierig. Je krijgt duidelijkheid over de oorzaken en je leert wat je er aan kunt doen. Zonder poespas, zonder het nodeloos ingewikkeld te maken en met doelen die realistisch zijn. Je merkt dat het werkt. Dat is de basis.

Zelf aan het werk

Een goed theoretisch kader is het fundament van mijn werk. Het bouwen doe je zelf. Vandaar ik het je zo makkelijk mogelijk maak om je uit te spreken. Patiënten waarderen de informele toon, de laagdrempeligheid en het vertrouwen dat ze daarmee kunnen krijgen.

Altijd in opleiding

Ondertussen houd ik mijn inhoudelijke kennis op peil door onophoudelijk in opleiding te blijven. Ik zie het als een rijbewijs: de school gaf me de regels en procedures om veilig en verantwoord te kunnen rijden; de stijl, de routes en mijn verdere rijvaardigheden leer ik in de praktijken waar ik werk, de collega’s en de patiënten. Én de aanvullende opleidingen die ik doe. Naast Medical Taping en een beweegprogramma om mensen te activeren en gezond te laten bewegen, rondde ik een cursus Mulligan af.

Meer over Mulligan

Het Mulligan Concept heeft als thema Mobiliteit met Beweging. Het concept komt uit de jaren ’90 als logisch gevolg van een aantal ontwikkelingen in fysio- en manuele therapie. Het combineert twee dominante methoden: hands-on en hands-off. De begeleiding, met de handen, richt zich op het pijnvrij herschikken van botstructuren. Met je klacht kunnen niet alleen pezen, spieren en gewrichten, maar ook botten uit balans zijn. Als dat het geval is, dan help ik je door middel van massage en gerichte druk pijnvrij de positie in je gewricht te corrigeren. Je zult merken dat je er meteen makkelijker door kunt bewegen. Daardoor kun je ook snel aan de slag met de oefentherapie.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top